


Gaasterlander Haas
met citroen-peperkorst
Een fris en mals stukje Gaasterlander haas met citroen-peperkorst. Geserveerd met diverse groenten en aardappelpartjes in de oven gegaard.
60-80 min.

4 pers

Bewaar dit recept
Deel dit recept
Ingrediënten
400 gram Gaasterlander reepjes of ongepaneerde schnitzel
250 gram noodles
1 teen knoflook
300 gram peultjes
100 gram wortelen
2 stuks bosuitjes
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels sojasaus
1 stukje gember
2 eetlepels sesamzaadjes
Wat heb je verder nodig
Bakplaat
Bakpapier
Hetenluchtoven

Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snijd de aardappels in partjes.
-
Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bak deze 20 minuten.
-
Maak ondertussen de pastinaak, wortelen en ui schoon en snijd deze in dikke plakken.
-
Leg deze na de 20 minuten bij de aardappelen. Breng deze op smaak met olijfolie, zout, peper en tijm. Bak dit samen vervolgens nog eens 10 minuten.
-
Rasp de citroen boven een bakje en meng hier een grote hoeveelheid peper, zout en paneermeel doorheen.
-
Breng dit mengsel aan op de varkensfilet.
-
Bak de varkensfilet vervolgens mee in de oven voor 20 minuten op 175°C, tot de binnenkant een temperatuur van 67°C bereikt

