
​Waarom een bereidingswijzer...
U heeft de keuze gemaakt om Gaasterlander varkensvlees te kopen. Daar zijn wij blij mee.
Met Gaasterlander zet u onderscheidend varkensvlees op tafel. Met behulp van deze bereidingswijzer helpen wij u graag met de finishing touch van ons heerlijke vlees.
Wij hebben onder andere een aantal van onze slagers gevraagd hoe de ideale bereiding van de diverse Gaasterlander producten er volgens hen in de keuken uit moet zien. Daarnaast leent ons vlees zich ook uitstekend voor op de barbecue. Alle bereidingswijzen hebben we gebundeld in een Gaasterlander Bereidingswijzer.
De uitkomst voor u: een ideaal bereid stukje varkensvlees.
Smakelijk eten!


Inhoud bereidingswijzer:
Wist u dat....
-
Varkens 50 x beter ruiken dan de mens?
-
Onze varkens elke dag een portie kruiden in het ruwvoer krijgen. Met zoveel reukvermogen is het elke dag weer feest in de stal.
-
De kruiden bijdragen aan de gezondheid, het welzijn en afleiding voor onze varkens?
-
Varkensvlees rijk is aan de vitamines B1 en B6 en bron van vitamine B12 en het mineraal zink? Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen.
-
Vitaminen B6 (pyridoxine) en B12 (cobalamine) essentieel zijn voor de vorming van bloedcellen en de hersenfunctie?
-
Vitamine B1 (thiamine) bijdraagt aan een goed werkend zenuwstelsel? Het ondersteunt de prikkeloverdracht tussen cellen, waaronder die van de spieren.Varkensvlees van nature eiwit en vet bevat en geen koolhydraten.
-
Varkens bekend staan om hun hoge intelligentie? Het zijn bijzonder slimme dieren. Ze worden vaak beschouwd als even slim als honden.
-
Wij, als Gaasterlander, sinds juni 2024 eigenaar zijn van onze eigen uitsnijderij in Wolvega. Dat is erg gunstig is voor de borging van onze kwaliteit.
-
Onze varkens vervoerd worden in geklimatiseerde vrachtwagens? In de zomer en in de winter wordt de ideale temperatuur voor ze ingesteld tijdens het vervoer.
-
Er maar liefst 20 boeren zijn aangesloten bij onze keten?
-
Wij ons fokprogramma baseren op vleeskwaliteit? Vlees met smaak door het zogenaamde intra musculaire vet.
-
Je sommige delen van het varkensvlees iets rosé gegeten mag worden? Dit geldt bijvoorbeeld voor de hele magere delen, denk aan een filetlapje, een varkenshaasje en de fricandeau.
-
IJzer uit vlees gemakkelijker ins ons lichaam wordt opgenomen dan ijzer uit plantaardige producten?
Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

​Hier vind u de actievoorwaarde van de spaaractie voor de bereidingswijzer.
