Overslaan en naar de inhoud gaan

Ons verhaal

100% ketencontrole

Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd door het eigen fokprogramma, een uitgekiend voerpakket, een dagelijkse kruidenmix en een volledig gesloten keten. Er wordt gewerkt onder de criteria van het 1* Beter Leven Keurmerk. Het eigen en unieke fokprogramma van de varkensboerderij in Hemelum in het Friese Gaasterland heeft geresulteerd in het eigen Gaasterlander Kruidenvarken. Hiermee is Gaasterlander een uniek varkensvlees concept waarbij smaak, dierwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand gaan. De belangrijkste pijlers voor de kwaliteit van het vlees zijn de verzorging, voeding, gezondheid en het welzijn van de dieren en de dagelijkse kruidenmix die de varkens krijgen. Alles binnen Gaasterlander is er op gericht om stress tot een minimum te beperken. Dit proef je direct terug in de Gaasterlander producten. 

Om de kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken te waarborgen werkt Gaasterlander nauw samen met alle partners in de keten. Gaasterlander werkt met eigen boeren, dierenartsen en voerleveranciers volgens strenge voorwaarden. Gaasterlander staat niet alleen voor verantwoord, maar bovenal voor heerlijk, mals en smakelijk varkensvlees. 

Alle Gaasterlander boeren zijn voorzien zijn van een 1 ster Beter Leven certificaat. Voor meer informatie over het Beter Leven 1 ster certificaat verwijzen wij graag naar Stichting Beter Leven.

 

Maak kennis met onze partners

Je proeft de oorsprong

“Ons eigen fokprogramma stuurt op een smaakvol varken met een mooie marmering en een hoger percentage intramusculair vet. Dat zie je en dat proef je.”

John Lorist, fokker

Vrolijkere varkens

“Vroeger liep ik met een antibioticaspuit door de stal, nu met een emmer kruidenmix.”

Jelle Duyf, boer

Gezonde varkens zijn mijn passie

“Minder stress zorgt voor gezondere varkens. Dat zie ik als dierenarts natuurlijk graag.”

Rudolf Raymakers, dierenarts

Welzijn verbeteren met kruiden

“De varkens genieten zichtbaar van hun dagelijkse portie heerlijke kruidenmix. Dat is toch prachtig!”

Siemetje de Jager, kruidenspecialist

Verwarmd vervoer

“Met onze speciaal ingerichte en verwarmde wagens verplaatsen wij de kruidenvarkens, waarbij ze een minimum aan stress ervaren.”

Johan Robbertsen, veevervoerder

Wat zeggen de slagers?

  • Droger, mooi op kleur en langer houdbaar.
  • Ik kan mijn klant goed uitleggen waar het vlees vandaan komt.
  • De smaak is terug in het varkensvlees.

Interesse?

Het Gaasterlander Kruidenvarken sluit aan bij de behoefte van de bewust kiezende consument.


085 - 130 45 76