
Beenham met honing-mosterdsaus



Kruiden advies:
» 2 el paprikapoeder
» 1 el zout
» 1 el peper
» 1 el knoflookpoeder
Ingrediënten laksaus:
» 2 el honing
» 2 el mosterd
» 1 el olijfolie
Ingrediënten honing-mosterdsaus (eind):
» 4 el mayonaise
» 2 el honing
» 3 el mosterd
» 1 tl tijm
Haal de beenham uit de koeling en dep deze droog. Smeer de beenham in met een klein beetje mosterd.
Bestrooi de beenham daarna volledig met een laagje paprikapoeder, peper, zout en knoflookpoeder.
Leg de beenham op de BBQ en gaar deze indirect (met behulp van een metalen – of keramische plaat) op een temperatuur van 150 °C. We gaan hier voor een kerntemperatuur van 65 °C.
Maak de laksaus en smeer de beenham hier na 30 minuten kooktijd mee in. Doe dit daarna elke 20 min. Dit zorgt voor een mooie, smaakvolle laag.
Als je een kerntemperatuur van 65 °C hebt bereikt, haal je de beenham van de BBQ af.
Laat de beenham 15 minuten rusten en snijd deze daarna aan. Serveer hier de honing-mosterdsaus bij.
Bewaar deze bereidingswijze
Deel deze bereidingswijze
