top of page
BBQ Spies gegaard.jpg

BBQ spiesen

BBQ
BBQ Spies buikspek gegaard

 

Kruiden advies:
» 4 el paprikapoeder
» 2 el zout
» 2 el peper

» 2 el knoflookpoeder
» 1 el rozemarijn
» 1 tl chilivlokken / cayennepeper poeder

 

Spies met procureur:
Snijd de procureur in blokjes van ongeveer 1-2 cm en kruid het vlees met jouw rub naar keuze. Laat het geheel minimaal 1 uur marineren.
Snijd in de tussentijd ook de ui en ananas in stukjes van 1-2 cm.
Gebruik je houten spiesjes? Laat deze dan minimaal 1 uur te weken in een bak water.
Doe vervolgens het vlees, de ui en de ananas om en om op de spies tot deze goed gevuld is. Ui – procureur – ananas – procureur – ui enz.
Grill de spiesen boven de kolen op een temperatuur van ongeveer 180 °C.

Spies met buikspek:
Snijd de speklap / het stuk buikspek in blokjes van ongeveer 1-2 cm en kruid deze met jouw rub naar keuze. Laat het geheel minimaal 1 uur marineren.
Snijd in de tussentijd de ui en paprika in blokjes van ongeveer 1 -2 cm.
Gebruik je houten spiesjes? Laat deze dan minimaal 1 uur te weken in een bak water.
Doe het vlees, de ui en de paprika om en om op de spies tot deze goed gevuld is. Ui – speklap – paprika – speklap – ui enz.
Grill de spiesen boven de kolen op een temperatuur van ongeveer 180 °C.


Tips:
Hoe hoger de temperatuur van de BBQ hoe groter de kans dat het vlees verbrandt en uitdroogt. 

Advies temperatuur is 170 °C /180 °C. Maak extra kruidenmix en voeg hier een klein beetje olijfolie en honing aan toe. 

Smeer deze mix op de spiesen wanneer je deze omdraait. Dit maakt de spiesen extra smaakvol. 

Wees creatief met de kruiden die je gebruikt.

Bewaar deze bereidingswijze

Deel deze bereidingswijze

Logo Gaasterlander

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

bottom of page