top of page
Logo Gaasterlander
Je proeft de oorsprong

Speklap

??

4--10 min.

Aantal personen

4 pers

Bewaar dit recept

Deel dit recept

biggetje_gaasterlander

Ingrediënten

Speklapjes

Kruiden

Boter

Wat heb je verder nodig

Koekenpan

Bereidingswijze voor speklap:

  • Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.

  • Smeer het spek rondom in met peper, zout en eventueel andere kruiden.

  • Verhit een stevige koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Smelt een klont boter in de pan en wacht tot de boter bruin kleurt..

  • Leg de speklapjes voorzichtig in de pan. Bak de speklappen aan beide kanten 4 tot 5 minuten. Zo bakt het varkensvlees goed gaar en worden de randjes lekker knapperig. Lepel af en toe wat jus/ gesmolten boter over de speklappen..

  • Wil je zachtere speklapjes? Zet het vuur iets lager en voeg, voordat je het vlees in de pan legt, een scheut water toe aan de boter. Leg de speklapjes hierin en sudder het vlees ongeveer 30 minuten. Draai ze af en toe om. Het vlees wordt zo lekker mals.

​

Je proeft de oorsprong

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

RECEPTEN

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

bottom of page