

Speklap
??
4--10 min.

4 pers
Bewaar dit recept
Deel dit recept

Ingrediënten
Speklapjes
Kruiden
Boter
Wat heb je verder nodig
Koekenpan
Bereidingswijze voor speklap:
-
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
-
Smeer het spek rondom in met peper, zout en eventueel andere kruiden.
-
Verhit een stevige koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Smelt een klont boter in de pan en wacht tot de boter bruin kleurt..
-
Leg de speklapjes voorzichtig in de pan. Bak de speklappen aan beide kanten 4 tot 5 minuten. Zo bakt het varkensvlees goed gaar en worden de randjes lekker knapperig. Lepel af en toe wat jus/ gesmolten boter over de speklappen..
-
Wil je zachtere speklapjes? Zet het vuur iets lager en voeg, voordat je het vlees in de pan legt, een scheut water toe aan de boter. Leg de speklapjes hierin en sudder het vlees ongeveer 30 minuten. Draai ze af en toe om. Het vlees wordt zo lekker mals.
​

