
Varkenshaasspies
Sandra de Groot, Alkmaar





1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Voorbereiden
Leg 6 plakken gerookt ontbijtspek op de snijplank. Kruid de varkenshaas eventueel met een rub (of een beetje peper als alternatief).
3. Inrollen
Vouw het puntje van de varkenshaas naar binnen. Leg de varkenshaas aan de ene kant van het gerookte ontbijtspek. Rol de varkenshaas samen met het gerookte ontbijtspek op.
4. Snijden
Snijd de varkenshaas in delen van 2 cm en zet elk stuk vast met een prikker.
5. Bakken
Verwarm boter in de pan en laat het lichtbruin worden. Bak de medaillons in ca. 4 minuten om en om.
6. Rusttijd
Haal de medaillons uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
7. Serveren
Een beetje roze is helemaal ok! Eet smakelijk!
​
Gewicht:
Per persoon 125 - 150 gram
​
Bijzonderheden:
Een varkenshaasspies is bijzonder omdat het vlees supermals en snel gaar is, ideaal voor een sappig resultaat bij zowel grillen als bakken.
Gaasterlander variatietip:
Marineer de varkenshaasspies vooraf in een mengsel van olijfolie, knoflook en kruiden voor extra smaak en malsheid!

Bewaar deze bereidingswijze
Deel deze bereidingswijze
