top of page
varkens filet rollade.png

Varkensfiletrollade

Lammert Wilbrink, Beekbergen

met extra aandacht.png
Uw slager
koelkast 60 min
oven 40 min
Uw slager

 

1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal de varkensfiletrollade minimaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Kruiden
Bestrooi de rollade met zout en peper naar smaak.
3. Verwarmen van de pan
Verhit een flinke klomp boter op hoog vuur in de braadpan en wacht tot het bruin kleurt.
4. Bruinen
Leg de varkensfiletrollade in de pan en braad deze 2 minuten rondom bruin.
5. Garingsproces
Zet het vuur laag en braad de rollade 40 minuten gaar, met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
6. Rusten
Haal de rollade uit de pan en laat deze 10 min. rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
7. Snijden & Serveren
Voeg zout en peper naar smaak toe en snijd de rollade in plakken voor het serveren.
8. Eet Smakelijk!

​

Gewicht:

Per persoon 125 - 150 gram

​

Bijzonderheden:
Varkensfiletrollade is magerder dan de meeste andere rollades en blijft toch lekker sappig door het inbraadproces. 

Perfect voor een feestelijk diner!


Gaasterlander variatietip:
Voor een extra smaakvolle varkensfiletrollade, bestrooi de
binnenkant met een kruidenmengsel of voeg een beetje mosterd toe voordat je de rollade oprolt. Dit geeft een heerlijke smaakdimensie!

voedingswaarde varkensfilerrollde

Bewaar deze bereidingswijze

Deel deze bereidingswijze

Logo Gaasterlander

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

bottom of page