top of page
Speklapjes.png

Speklap

Harm Wierda, Heeg

logo friesche ambachtelijke slager
knapperig het lekkerst.png
Koelkast
Braadpan
harm wierda

 

1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Verhit de pan
Verwarm de braadpan op middelhoog vuur en voeg een klont boter of olie toe. Laat het heet worden.
3. Bakken
Bak de speklapjes om en om in 2-3 minuten per kant. Verlaag daarna het vuur en bak ze nog 15 minuten rustig door. Keer ze regelmatig voor een krokant korstje.
4. Serveren
Laat de speklapjes even rusten, snijd ze in stukken en serveer!
5. Eet smakelijk!

​

Gewicht:

Per persoon 125 - 150 gram

​

Bijzonderheden:
Speklapjes zijn het lekkerst als je ze langzaam bakt, zodat het vet smelt en het vlees heerlijk mals en sappig blijft!


Gaasterlander variatietip:
Bak speklapjes op een laag vuur voor een krokante korst, draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing.

voedingswaarde speklap

Bewaar deze bereidingswijze

Deel deze bereidingswijze

Logo Gaasterlander

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

bottom of page