top of page
PHOTO-2025-04-30-17-48-01 2.jpg

Slavink

Logo gaasterlander
Rustig bakken.png
koelkast 30 min
koekenpan1
Slavink

 

1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Verhit de pan
Verhit op hoog vuur een flinke klont boter in een koekenpan en wacht tot de boter van kleur verandert.
3. Bakken
Bak de slavink in 3 minuten rondom lichtbruin. Pas op dat het spek niet verbrandt.
4. Lager vuur
Zet het vuur lager en braad de slavinken in 15 minuten rondom bruin en gaar. Keer het vlees geregeld.
5. Afmaken
Voeg na de bereiding zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

​

Gewicht:

Per persoon 125 - 150 gram

​

Bijzonderheden:
Een slavink is een typisch Nederlands gerecht, bestaande uit een worstje van gehakt, omwikkeld met een plakje spek. Het is bijzonder omdat het vlees binnenin heerlijk sappig blijft, terwijl het spek aan de buitenkant zorgt voor een krokante textuur.


Gaasterlander variatietip:
Slavink is een rolletje varkens- of half-om-half gehakt waar ontbijtspek omheen gewikkeld is. Let op: Bak de slavink niet op te hoog vuur, anders verbrandt het spek voordat het gehakt gaar is.

voedingswaarde slavink

Bewaar deze bereidingswijze

Deel dit deze bereidingswijze

Logo Gaasterlander

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

bottom of page