
Rib-Roast
Marc Stockmann, Buitenpost





1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Laat het afgedekt rusten.
2. Kruiden
Wrijf de rib-roast royaal in met peper en zout. Laat dit kort intrekken.
3. Aanbraden & arroseren
Braad beide kanten 4 à 5 minuten aan in een hete pan voor een mooie kleur. Gebruik ondertussen een lepel om het hete vet uit de pan over het vlees te scheppen (arroseren), zodat het gelijkmatig gaart.
4. Laten garen
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het vlees 20 minuten rustig nagaren.
5. Rusttijd
Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 2 minuten rusten.
6. Serveren
Snijd aan en smullen maar!
​
Gewicht:
Per persoon 125 - 150 gram
​
Bijzonderheden:
Een Rib-Roast is het mooiste wanneer je het vlees langzaam laat garen op lage temperatuur, zodat het bot het vlees van binnenuit gelijkmatig kan garen voor een perfecte malsheid.
Gaasterlander variatietip:
Laat de Rib-Roast na het bakken rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich gelijkmatig door het vlees verdelen voor een nog sappiger resultaat.

Bewaar deze bereidingswijze
Deel deze bereidingswijze
