top of page
houthakkerssteak.png

Houthakkerssteak

de perfecte combinatie.png
koelkast
braadpan
Logo gaasterlander

 

1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Boter verhitten
Verwarm de boter in de pan en laat het lichtbruin worden.
3. Bakken
Bak de houthakkersteaks rondom aan in ca. 3 minuten per kant.
4. Rusttijd
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder de aluminiumfolie.
5. Serveren
Smullen!

​

Gewicht:

Per persoon 125 - 150 gram

​

Bijzonderheden:
Houthakkerssteak is een smakelijke en veelzijdige snit van varkensvlees die vaak wordt gesneden uit de varkensprocureur. Het procureur stukje wordt omwikkeld met plakjes dun gesneden spek.


Gaasterlander variatietip:
Bak de houthakkerssteak op middelhoog vuur voor een perfect gegrild resultaat met een mooie korst, en laat het vlees na het bakken even rusten voor extra malsheid.

voediingswaarde houthakkerssteak

Bewaar deze bereidingswijze

Deel deze bereidingswijze

Logo Gaasterlander

CONTACT

085 - 130 45 76

Marwei 75

8508 RG Delfstrahuizen

GAASTERLANDER

Logo Gaasterlander

VERKRIJGBAARHEID

bottom of page