
Geparneerde schnitzel
Klaas Walburg, Tzum





1. Op kamertemperatuur laten komen
Haal het vlees minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen.
2. Paneerlaag
Haal de schnitzel licht door de paneer.
3. Boter verhitten
Verwarm de (room)boter (of Croma) in een pan totdat deze bruin wordt.
4. Bakken
Bak de schnitzel 2 minuten aan één kant, draai hem dan om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
5. Rusttijd
Haal de schnitzel uit de pan en laat deze 5 minuten rusten.
6. Serveren
Heerlijk!
Gewicht:
Per persoon 125 - 150 gram
Bijzonderheden:
Een gepaneerde schnitzel blijft mals doordat de korst het vocht in het vlees sluit tijdens het bakken, waardoor hij heerlijk sappig blijft. Vaak wordt hij twee keer gepaneerd voor extra knapperigheid.
Gaasterlander variatietip:
Maak je eigen paneermeel met gekruimelde beschuit. Haal de schnitzel door slechts het eiwit en beweeg hem door het paneermeel. Bak van het resterende eigeel een geel “pannenkoekje” en serveer deze over de gebakken schnitzels.

Bewaar deze bereidingswijze
Deel deze bereidingswijze
