

Varkens Filet Rollade in de Pan
??
440-60 min.

4 pers
Bewaar dit recept
Deel dit recept

Ingrediënten
Varksns filet rollade
Zout en peper
Boter
Wat heb je verder nodig
Braadpan
Aluminiumfolie
Bereidingswijze voor Varkens filet rollade in de pan:
-
Haal het vlees minimaal een uur van tevoren uit de koelkast en laat het afgedekt op temperatuur komen
-
Bestrooi de rollade met zout en peper naar smaak. Verhit op hoog vuur een flinke klomp boter in een braadpan, wacht tot de boter bruin kleurt.
-
Leg de varkensfilet rollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin.
-
Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.
-
Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd voor het serveren de rollade in plakken. Eet smakelijk!
​
Gaasterlander tip: Een rollade is, zoals het woord al doet vermoeden, een opgerold stuk vlees, dat met een netje (of handgebonden met slagerstouw) bij elkaar wordt gebonden. Zet de rollade eens na het braden in de koelkast en serveer hem koud.
​

